Flyselskap

SAS fly truffet av grønn laser ved Helsingborg

truffet av grønn laser
SAS Boeing 737-700 Foto: Wikipedia.

 

En Boeing 737-700 fra SAS ble truffet av en grønn laser under innflygningen til Ängelholm flyplass ved Helsingborg søndag kveld.

En Boeing 737-700 fra SAS var på innflytning, ca. to nautiske mi fra Ängelholm Helsingborg Airport runway 32 da piloten ombord ble truffet av en grønn laser rettet mot flyet.

truffet av grønn laser

Flyet skulle lande i Ängelholm etter en flytur på ca. 50 minutter fra Stockholm Arlanda som SK 189. Kort etter SAS-flyet kom en ATR-72 fra BRA uten å rapportere noen problemer med grønn laser.

Det faktum at grønn laser er rettet mot fly skjer en rekke ganger hvert år i Sverige, og i løpet av året har det vært hendelser i både Luleå og Malmø flyplasser.

Truffet av grønn laser

Ängelholm-Helsingborg lufthavn (IATA: AGH) er en flyplass som ligger 34 km fra Helsingborg og 7 km fra Ängelholm i Sverige.

Flyplassen er Götalands tredje største flyplass og den tiende største i hele Sverige.

Fra nordvest Skåne og sørlige Halland til Stockholm og verden. Og tilbake. Ängelholm Helsingborg Airport er det opplagte valget for deg som verdsetter kort reisetid og bekvemmelighet. Flyplassen er lett tilgjengelig med maksimalt 30 minutters kjøring til alle kommunene i vannet.

Den har vært i drift i flere tiår, og har siden 2011 vært drevet som en privat flyplass. Målet er å bli Sveriges mest problemfrie og personlige flyplass.