Flyselskap

Nordmannen Frode Foss blir finansdirektør i Qatar Airways

Qatar Helsinki lets celebrate Nordmannen Frode Foss

Den tidligere finansdirektøren i Norwegian har fått seg ny jobb som CFO hos Qatar Airways i Doha.

Etter 15 år som Bjørn Kjos sin høyre hånd, valgte Frode Foss å i fjor å forlate stillingen som finansdirektør i Norwegian.

Nå har Foss fått seg ny toppjobb i flybransjen. Ifølge DN og E24 blir Foss ny finansdirektør i Qatar Airways.

– Det stemmer, Frode Foss blir ny CFO i Qatar Airways, skriver Qatar Airways markedssjef for Skandinavia, Finland og Baltikum, Christina Steer i en epost, ifølge DN.

Al Baker har styrt i 21 år

I Qatar vil han få det øverste ansvaret for finansene til flyselskapet, som har vært ledet av konsernsjef Akbar Al Baker siden oppstarten i 1997.

Nordmannen Frode Foss har erfaring med å bygge opp et flyselskap med tøff konkurranse i det europeiske markedet, og det kan være at Qatar Airways mener den kompetansen kommer godt med når de skal bygge opp Air Italy. Qatar Airways eier 49 prosent av Air Italy som på samme måte som Norwegian satser på lavpris-langdistanseruter.

Qatar Airways eier 49 prosent av Air Italy som på samme måte som Norwegian satser på lavpris-langdistanseruter.

Qatar Airways betjener for tiden de nordiske hovedstaden Oslo, Norge; København, Danmark; Stockholm, Sverige og Helsinki, Finland, til og fra Doha Hamad International Airport (HIA). Ved siden av Helsinki nåværende Boeing 787-rute betjenes også byene Stockholm, København og Oslo med en flåte av moderne Dreamliner-fly.