Flyselskap

Norwegian skal være interessert i innenlands markedet i Brasil

 markedet i Brasil

Lavpris selskapet Norwegian skal være interessert i å drive innenlandsflyvninger i Brasil, sier en regjeringsansvarlig til Reuters.

Selskapet planlegger sin debut i Latin-Amerikas største økonomi i mars med en flytur mellom Sao Paolo og England .

Flyselskapets interesse ble offentliggjort av Brasiliens turisme-minister Vinicius Lummert. Han fortalte at Norwegian kan begynne å operere internasjonale flyruter etter en godkjenning gitt tidligere i august av Brasilianske Luftfartsmyndigheter Anac.

Norwegian har ikke enda oppgitt noen destinasjon i England, men mye tyder på at det blir fra selskapets base i London Gatwick.

Innenlands markedet i Brasil er regulert

Utenlandske flyselskaper kan ikke innlemmes i Brasilianske innenriks markedet, men Kongressen vurderer et forslag om å endre loven. Hvis det blir godkjent mener turisme-minister Lummertz at Norwegian kan halvere prisene på innenriks rutenettet.

Det brasilianske hjemmemarkedet domineres av fire hovedselskaper, Latam Airlines Group SA, Gol Linhas Aéreas Inteligentes SA, Azul SA og Avianca Holdings SA, som alle har hatt netto tap i det siste kvartalet på grunn av høyere oljepriser og devaluering av lokal valuta.

fyllingsgrad svensk driftstillatelse reward kampanje 300 kroner
Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner et naturlig valg på ruten til og fra Sao Paolo.

Markedet i Brasil

Brasils kystlinje mot Atlanterhavet strekker seg over 7 491 km, og landet deler grenser med andre land over en strekning på 16 885 km.  Landet er i areal nesten på størrelse med USA.

I hovedsak er Brasil befolket langs kysten. Innover i landet er befolkningen mer sparsom. Befolkningssammensetningen er veldig heterogen og mange ulike kulturer er representert. I sør er befolkningen dominert av folk med europeisk avstamming.

Brasil er det femte største landet i verden, etter Russland, Canada, Kina og USA, og tredje største i Amerika.