Flyselskap

KLM legger ned Teheran rute

Teheran

Flyselskapet KLM sier det vil stanse flygninger til Teheran «på grunn av negative resultater og framtidsutsikter» etter at USA trakk seg fra Iran-avtalen.

Det nederlandske flyselskapet, som er en del av Air France KLM-gruppen, kunngjorde nyheten i en kort uttalelse på nettsiden sin lørdag.

KLM forteller at det siste flyet deres til den iranske hovedstaden forlater Amsterdam 22. september og reiser tilbake igjen fra Teheran den 23.

Selskapet stanset flygninger til Teheran i 2013, men begynte igjen i 2016 etter at atomavtalen med Iran ble signert. Avtalen innebar at økonomiske sanksjoner mot Iran ble opphevet, i bytte mot at Iran begrenser sin anriking av uran og gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet.

Donald Trump avgjørelse

I mai besluttet USAs president Donald Trump å trekke landet fra avtalen og gjeninnføre sanksjoner mot Iran.

Air France begynte også å fly til Teheran igjen i 2016 etter å ha vært borte i åtte år. Flyselskapet flyr fortsatt ruten.

Om KLM

KLM Royal Dutch Airlines ble grunnlagt i 1919, og har vært en del av konsernet Air France-KLM etter sammenslåingen i 2004. De to flyselskapene har beholdt sin identitet og fokuserer på tre kjernevirksomheter: passasjertransport, frakt og vedlikehold av fly. Flyselskapet tilbyr kundene et nettverk av 328 destinasjoner i 118 land. Siden sammenslåingen har inntektene i KLM nesten blitt fordoblet og antallet destinasjoner har økt. I 2017 fløy selskapet 98,7 millioner passasjerer.

Med avganger fra Oslo, Sandefjord, Kristiansand, Trondheim, Bergen, Stavanger og Ålesund opererer Air France KLM 196 ukentlige flyvninger til Amsterdam Airport Schiphol og Paris Charles de Gaulle.