Flyselskap

Flytrafikken økte 2,1 prosent i januar

Flytrafikken
Foto: Avinor Oslo lufthavn

Flytrafikken økte også i januar 2018. Mange av Avinors 45 lufthavner hadde vekst i januar sammenlignet med januar i fjor.

Avinor Oslo lufthavn økte med 2,6 prosent, Bergen lufthavn økte med 3,8 prosent, mens Stavanger lufthavn økte med 3 prosent. Trondheim lufthavn hadde en nedgang på 1,8 prosent.

Av de største lufthavnene i regionene for øvrig var det størst passasjervekst på Ålesund (6,8), Tromsø (5,3) og Kristiansand (2,9).

– Luftfarten har en avgjørende rolle for nasjonal verdiskapning, og oppgangen ved blant annet Oslo lufthavn, Bergen lufthavn og Tromsø lufthavn bekrefter en trend vi har sett over tid, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Flytrafikken drives av populære Polen

Flytrafikken til og fra Polen hadde størst vekst i januar, med over 15 000 flere passasjerer, en økning på 23 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Veksten til Polen utgjorde over 40 prosent av passasjerveksten på Avinors lufthavner i januar. Det er særlig trafikken til og fra Gdansk som øker. Lavprisselskapet Wizz Air opererer direkteruter fra Gdansk til åtte forskjellige Avinor-lufthavner, forteller direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

For mere informasjon se Avinors hjemmeside.

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen – og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.