Flyselskap

Ryanair vurderer gjenåpning på Rygge lufthavn

russisk rulett Ryanair vurderer

Sjefen for flyselskapet Ryanair sier de er i samtaler om å starte base på Rygge sivile lufthavn igjen, melder Nettavisen.

Flyplassen ved Rygge i Østfold ble lagt ned i 2016 etter at Ryanair la ned sin trafikk derfra.

– Vi har lagt ned basene på steder som Marseille eller Rygge på grunn av trusselen for å bli påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sier konsernsjef Michael O’Leary i Ryanair under selskapets analytikerpresentasjon mandag, melder Nettavisen.

Ryanair vurderer igjen Rygge

Styremedlem Espen Ettre i Rygge sivile lufthavn bekrefter overfor avisen at det har vært kontakt med Ryanair.

– Dette var overraskende for oss også, men det var positivt. Så får vi se hva dette medfører, sier han til Nettavisen.

I forrige uke underskrev Ryanair for første gang en avtale med en fagforening. 600 britiske piloter organisert i Balpa inngikk avtale med flyselskapet som tidligere har vært svært fiendtlig overfor fagorganisasjoner. Avtalen kom i stand etter at Ryanair før jul gikk ut med en anerkjennelse av fagforeninger etter trusler om massive streiker i flere europeiske land i forbindelse med julehøytiden.

Da Ryanair la ned for to år siden, oppga selskapet at det var i protest mot flypassasjeravgiften, men samtidig gikk det også en rettstvist om ansettelser ved basen i Norge. Stridens eple var om uoverensstemmelser med ansatte skulle prøves i norske domstoler etter norsk rett, eller i Irland etter irsk rett.

Om selskapet

Ryanair er et irsk lavprisflyselskap som ble etablert i 1984. Det opererer mer enn 950 ruter mellom 180 flyplasser i 26 europeiske og nordafrikanske land (høsten 2012). Ryanair har 54 baser spredt utover rutenettet, og gjennomfører mer enn 1 500 flyavganger hver dag.

Ryanair startet sine flygninger til Torp fra London Stansted i 1997. Etter at flyplassavgiftene ble redusert, åpnet Ryanair ruter til Haugesund lufthavn i 2003. Moss lufthavn, Rygge ble Ryanairs tredje, norske destinasjon i 2009, og pr. april 2013 har Ryanair opp til sju basefly på Rygge (på sommeren). Torp og Rygge kalles Oslo i Ryanairs terminologi, sistnevnte er ikke så mye lenger unna enn ‘Oslo Hovedflyplass’ Gardermoen – mens Torp ligger ved Sandefjord. Basen ved Rygge ble avviklet høsten 2016, som et resultat av flypassasjeravgiften som ble innført.

Selskapet har i skrivende stund 4 daglige frekvenser ved Oslo lufthavn, 3 til London og 1 til Vilnius.

%d bloggere liker dette: