Flyselskap

Flydubai har sluttført sin ordre på 175 Boeing MAX

Flydubai har

Flydubai har sluttført en ordre til en verdi av 27 milliarder dollar avtale med Boeing. Ordren gjelder leveranse av 175  nye fly til selskapets voksende nettverk gjennom en rekke ulike varianter av Max 8, Max 9 og Max 10.

Mega-avtalen, som ble kunngjort under årets Dubai Airshow, er den største single-ailse jet-ordren i Midtøstens historie. Den gjør at den totale ordre mengden for Max-variantene passerer 4.200 siden lansering i 2011. Ordren gir også flydubai en opsjon på ytterligere 50 fly.

“Dette er selskapets største ordre i vår åtteårige historie og vår tredje bestilling hos Boeing, hvis fly har gitt oss muligheten til å transportere 44 millioner passasjerer siden oppstarten.”

Ghaith Al Ghaith, Administrerende direktør i flydubai.

 

“Med opptil 296 fly i bestilling, er vi allerede blitt et av verdens 10 største flyselskaper når det gjelder ordrereserver, og vi gleder oss til å fortsette å forbedre rutetilbudet til og fra Dubai.”

flydubai har kun fly fra Boeing

Flydubai har kun fly fra Boeing i sin flåte. Selskapet bestilte sin første 737 Max allerede i 2013 med en bestilling på 75 jet. Flyselskapet har til nå mottatt fem MAX-fly fra den ordren.

“Jeg er glad for at vi slutter 2017 med dagens kunngjøring som representerer neste kapittel i flydubai suksesshistorie,”  forteller Al Ghaith.

737 Max har i løpet av 2017 mottatt hele 640 nye bestillinger. Maskinen regnes allerede som det bestselgende flyet i Boeing historie. Max-familien har fly av ulike størrelser med plass til rundt 130 til litt over 200 passasjerer med en rekkevidde på 3 200 til 3 800 nautiske mil. Den nye fly bestillingen vil støtte flydubai fortsatte ekspansjon innen et geografisk område som er hjem for 2,5 milliarder mennesker.