Flyselskap

SAS: Den grimme ælling har landet i CPH

Foto: Planespotters.net / Dirk Grothe

Den grimme ælling har landet i København. Onsdag formiddag flyr den for første gang for SAS Ireland eller SAIL og skal forlate København som SK503.

SAS skriver historie i dag når Scandinavian Airlines Ireland (SAIL) tar av for første gang fra Kastrup. Det er første gang selskapet gjennomfører en kommersiell flyvning. Ruten går mellom København og London. Helt siden den 14. desember har et helt nytt Airbus A320-200neo fly fløyet rundt over Irland. Flyet med registreringen EI-SIA er det først som er levert til Scandinavian Airlines Ireland (SAIL).

grimme ælling
Skjerm-dump fra Flightradar.com – EI-SIA har landet i CPH (København).

Den grimme ælling har blitt en svane ?

Tirsdag kveld startet A320-flyet endelig ruten “hjem” til Kastrup hvor den landet klokken 18.49. Den forlater først Kongens by som SK503 klokken 12:00 fra København til London-Heathrow.

Den grimme ælling – et eventyr av H.C. Andersen

Det var så deilig ute på landet; det var sommer, kornet stod gult, havren grønn, høyet var reist i stakker nede i de grønne enger, og der gikk storken på sine lange, røde ben og snakket egyptisk, for det språket hadde han lært av sin mor. Rundt om åker og eng var der store skoger, og midt i skogene dype sjøer; jo, der var riktignok deilig der ute på landet! Midt i solskinnet lå der en gammel herregård med dype kanaler rundt om, og fra muren og ned til vannet vokste store skreppeblader som var så høye at små barn kunne stå oppreist under de største. Det var like vilt der inne som i den tykkeste skog, og her lå en and på sitt rede. Hun skulle ruge ut sine små andunger, men nå var hun nesten lei av det fordi det varte så lenge, og hun sjelden fikk visitt. De andre endene holdt mer av å svømme om i kanalene enn å løpe opp og sitte under et skreppeblad for å snadre med henne.

 

Kilde: check-in.dk