Article

Kanariøyene og Gran Canaria er julefavorittene i utlandet

julefavorittene i utlandet

Fire av ti nordmenn skal på juleferie i år. For de fleste tas ferien hjemme eller hos familie og venner, men mange lar seg også lokke til sol og varme. 

Tall fra Virke Reise viser at 40 prosent av nordmenn skal ta juleferie i år. Til sammenligning svarte 35 prosent det samme i fjor.

Av dem som skal ta ferie, svarer 62 prosent at de vil tilbringe ferien hjemme. Andelen som svarer at de vil reise til utlandet i juleferien, er ifølge Virke på 16 prosent. Det er en liten oppgang fra fjoråret.

– Vi ser at når julaften ligger gunstig til, velger mange å benytte seg av anledningen og dra en tur til for eksempel Syden i juleferien, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør i Virke Reise utland.

McSeveny-Åril sier Kanariøyene og Gran Canaria er den klare julefavoritten blant nordmenn som søker sol og varme, men også Thailand er blant de mest besøkte reisemålene.

Gran Canaria en av julefavorittene i utlandet

Gran Canaria er ei øy med tilhørighet til Spania, og er den nest sørligste av Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet, i overkant av 200 km fra den nordvestlige kysten av Afrika. Med et areal på nærmere 1560 kvadratkilometer er øya den tredje største av Kanariøyene. De to høyeste toppene på øya er Pico de las Nieves (1949 m) og Roque Nublo (1813 m).

Gran Canaria har en befolkning på 838, 397, hvorav 377 600 bor i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria. Las Palmas de Gran Canaria er også hovedstaden i provinsen Las Palmas, og en av de to hovedstedene på Kanariøyene. Stranden Las Canteras ligger i hjertet av byen Las Palmas.Hovedstaden ble grunnlagt den 24. juni 1478 under navnet “Real de Las Palmas”, av Juan Rejon.

Gran Canarias største næring er turismen. Det er hovedsakelig charterturister som besøker Gran Canaria. Øyas tradisjonelle attraksjoner er sol og strender. I de senere år har det blitt etablert stadig flere golfbaner og det er nå sju 18-hullsbaner på øya.

Reisemålene på Gran Canaria med mest liv og røre er Playa del Inglés og Puerto Rico. Begge ligger på sørkysten til øya. Her er det hundrevis av barer, nattklubber og restauranter.