Article

Avviste anke fra Hurtigruten

avviste anke

Dommen blir stående.Hurtigruten anket dommen der Bodø havn ble frifunnet for prissamarbeid og myndighetsmisbruk. Høyesterett har nå avvist anken.

Hurtigruten saksøkte Bodø havn for det rederiet mente var betydelig overfakturering. Hurtigruten vant først fram i tingretten, men tapte i Hålogaland lagmannsrett i april. Rederiet anket så til Høyesterett som nå har avvist anken.

– Dommen fra lagmannsretten blir nå stående, og der har vi en full frifinnelse. Dermed har vi ikke gjort de tingene som Hurtigruten har anført. Det er godt å føle at vi blir trodd, sier styreleder Adelheid Kristiansen i Bodø Havn KF til Dagens Næringsliv .

Avviste anke

Rederiet mener de har betalt dobbelt kaileie hver dag hele året, mens internasjonale cruiserederier har fått rabatter på inntil 75 prosent.

– Det handler om usaklig forskjellsbehandling, myndighetsmisbruk og hvor langt offentlige havner kan gå i sitt samarbeid med andre havner for å holde prisene høye og unngå konkurranse, sa prosjektleder Stein Lillebo i Hurtigruten AS i mai.

Hurtigruten har siden 2014 forsøkt å endre norske havners innkreving av anløpsavgift og kaivederlag. Tidligere i mai fastslo Samferdselsdepartementet at norske havner i flere år har feiltolket havneloven og overfakturert blant annet Hurtigruten for mange millioner kroner. Kristiansund og Nordmøre havn må betale tilbake 17,6 millioner kroner til rederier som følge av dette, rundt 2 millioner av denne summen går til Hurtigruten.