Article

Her er høstens heteste weekendreiser

heteste weekendreiser

Reiselysten er ekstremt høy i høst. Kortere weekendreiser er trenden, og øker med over 65 prosent sammenlignet med i fjor. Høstens rakett er München og bestillingene hit øker med 229 prosent. Det viser fersk bookingstatistikk fra Ticket Feriereiser.

München er kanskje mest kjent for sin Oktoberfest – ølfestivalen over alle ølfestivaler – som i år arrangeres for 184 gang. Festivalen går av stabelen hvert år fra midten av september til og med den første mandagen i oktober. Byen er også et eldorado for fotballinteresserte, med Tysklands mest fremgangsrike fotballag FC Bayern München som kronjuvel.

–  Flere og flere nordmenn vil reise på weekendreiser. I takt med at mange har besøkt Europas populære hovedsteder søker flere seg til andre reisemål. München er, med relativt kort flytid og behagelig klima, perfekt for noen dagers besøk, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

London topper fortsatt

London fortsatt på toppen over mest populære weekendreisemål, og har dessuten en bestillingsøkning på drøyt 64 prosent. Nordmenn vil gjerne tilbringe noen dager i London og benytte seg av det enorme utvalget av shopping, restauranter og kultur. Snittprisen på reiser til London har også gått ned med 5,5 prosent sammenlignet med 2016.

Polske storbyer er en annen trend i høst. Gdansk og Krakow er de mest bestilte polske storbyene, men det er Warszawa som øker mest, hele 100 prosent opp fra i fjor. Severdigheter, shopping og det lave prisnivået gjør at Polen har blitt et veldig populært reisemål for nordmenn året rundt.

Hit reiser nordmenn i høst

  1. London (2)
  2. Amsterdam (3)
  3. København (1)
  4. Stockholm (4)
  5. Paris (5)
  6. Manchester (10)
  7. Helsinki (6)
  8. Gdansk (19)
  9. Berlin (7)
  10. München (16)

Kilde: Ticket, weekendreiser høsten 2017, booket t o m 26 september