Article

Cruiseskipet Norwegian Escape «strandet» av Irma

Norwegian Escape

Et cruiseskip seiler nå uten mål. Orkanen Irma avgjør hvor og når skipet går i land.

Cruiseskipet Norwegian Escape forlot Miami 2. september og skulle etter planen stoppe i Honduras, Belize og Mexico, før det skulle returnere til Miami en uke senere.

På grunn av orkanen Irma ble stoppene i Mexico avlyst. Skipet seilte videre torsdag, to dager før planen, tilbake til Florida for å slippe av passasjerer som bor i delstaten.

Flere av de resterende passasjerene, samt passasjerer fra et annet cruiseskip som hadde blitt sluppet av i Miami, bestemte seg for å bli med skipet videre. Alternativet var å kjempe om leiebiler og flyavganger med andre i Florida.

http://www.cruisin.me/cruise-ship-tracker/norwegian-cruise-line/norwegian-escape.php

Norwegian Escape

Skipet seiler dermed uten et mål i sikte. Passasjerene vet ikke når de får gå i land.

– Vi har sagt til passasjerene at vi ikke kan bekrefte når eller hvor de vil settes av, men vi gjør alt vi kan for å returnere så fort det er trygt å gjøre det, sier talsperson for Norwegian Cruise Line, Vanessa Picariello.

Norwegian Cruise Line er et Miami-basert cruiserederi eid av Star Cruises. Det var tidligere norskeid.

Norwegian Cruise Line er et Miami-basert cruiserederi eid av Star Cruises. Det var tidligere norskeid. Rederiet ble grunnlagt som Norwegian Caribbean Lines i 1966 av Knut Utstein Kloster og Ted Arison, med et skip på 830 dødvekttonn, som tilbød billige cruise i Karibien. Etter kort tid forlot Arison NCL og etablerte konkurrenten Carnival Cruise Lines.

I 1979 fikk NCL bred oppmerksomhet da rederiet kjøpte det franske linjegående fartøyet «France», ombygde skipet og omdøpte det til «Norway». Ombyggingen kostet mer enn 100 millioner dollar. På den tid var «Norway» betydelig større enn noe annet cruiseskip, og man utnyttet de store arealene om bord til ekstra underholdningstilbud. Dette åpnet for en ny æra innen cruise-industrien.

Norwegian kontrollerer i dag et marked på 8% av all cruisevirksomhet i verden.