Article

Barbados er nærmere enn du tror!

Barbados

Barbados er mer enn solskinn, frihetsfølelse, flotte strender og romdrinker. Øya tilbyr avslappet luksus for nordmenn denne vinteren.

Øyen har en rik kultur og det arrangeres nye festivaler hver eneste måned. Sport, mat, musikk og rom er noen av de spennende temaene som belyses for de engasjerte turistene som ønsker å lære mer om landets kultur og dagligliv.

Hele landet er en unik koralløy, ganske flat og med flotte strender. Barbados er velsignet med deilig, myk sand, og kan tilby turistene en drømmeferie med blått hav, blå himmel og solskinn.

Hvis du er glad i rom, har du kommet til himmelen. Rom er selve drikken å nyte på her. Du kan besøke fire forskjellige destillerier og smake på over 40 romvarianter. Det sies at øya har nesten 12.000 romutsalg så du kan enkelt finne tid og sted for en cocktail med lokal rom.

Alexandra Charles falt pladask for øya

–Jeg ble helt forelsket i Barbados på 70-tallet og jeg har fortsatt et stort hjerte for denne øya. Jeg drev på den tiden nattklubben Alexandra i Stockholm, og en dag fikk vi besøk av statsministeren og turistministeren. SAS hadde startet en flyforbindelse mellom Stockholm og Bridgetown, Port of Spain via Zürich. Ministerne inviterte oss til Barbados for å åpne en nattklubb slik som Alexandra i Stockholm.

Alexandra dro for første gang til øya i 1971 og fikk de rette kontaktene. Året etter, i 1972, åpnet hun sin andre nattklubb der.

–Jeg reiste mellom Sverige og Barbados i årevis, jeg elsker den øya. Det er et fantastisk sted, med herlige mennesker og vakre strender. Havet er som en drøm, jeg elsker å svømme der. Stedet er et paradis for meg! Øya har også så mye å tilby. Du kan oppleve den ville østkysten, de gamle plantasjene, det dramatiske Northpoint, restauranter i alle kategorier og et rikt natteliv. For meg er riktignok selve klimaet det aller beste. Barbados er mitt andre hjemland, forteller Alexandra Charles.

Beskyttet mot orkaner

Barbados fungerer som normalt og var ikke angrepet av orkanene denne høsten. Øya lå beskyttet til mot stormene, så bygningene og strendene er intakte. Barbados var utrolig heldig sammenlignet med andre karibiske øyer.

“Vi har nå spennende nye hoteller som åpner for aller første gang, som Sandals Royal med all-inclusive, Sea Breeze Hotel med utvidete muligheter for oppgraderinger, all-suite hotell Divi Southwinds og boutique Bougainvillea Beach Resort. Etter at dere skandinaver kommer stadig oftere til våre breddegrader, står vi klare for å tilby dere mye mer i denne vintersesongen,” sier

Anita Nightingale, direktør for Barbados Tourism Marketing Europe.

Hva skjer på øya ?

Barbados forbereder seg for den kommende, hektiske vintersesongen med et bredt program.

November

Open Water Festival.

De som er glad i å svømme, uansett nivå, kan delta i aktiviteter med vannsport og oppleve underholdning på Carlisle Bay. Fra 1. – 5.november

Barbados Independence PRO Surf Festival.

Kjente surfere fra hele verden kommer til Barbados for å vise sine ferdigheter. Det blir bikinikonkurranser, mye musikk og spennende aktiviteter. Fra 9.- 12. november

Barbados Food and Rum Festival.

Her gis det mange muligheter for å oppdage spesiallagde rom cocktails til lokal musikk, og smake kulinariske delikatesser fra både lokale og internasjonale kokker som bla. kjente Tom Aikens, Michelin chef fra london. Fra 16.- 19.november

Desember

Run Barbados Marathon.

Løpeentusiaster kan delta på hel og halv maraton, samt flere andre løp. Fra 1. – 3. desember

2018

‘Year of Culinary Experiences’.

Barbados blir vertskap for ”verdens kulinariske hovedstad” og skal sette fokus på Barbados’ gastronomi. Hele året.

Barbados Independent Film Festival (BIFF).

Filmmakere, produsenter og skuespillere vil presentere sine siste prosjekter. Fra 9. – 14. januar.

Hvordan komme seg til Barbados?

Vi har en god nyhet: Det er enkelt å fly fra Norge via London.

Virgin Atlantic Airlines skal lanserer en direkte flygning to ganger i uken fra Heathrow til øya på tirsdager og søndager (fra desember). British Airways skal øke antall flyvninger denne vinteren fra 7 til 12 avganger fra Gatwick. I tillegg tilbyr Condor to ukentlige direkteflyvninger fra Frankfurt, med forbindelse den samme dag fra Norge.

Charterferier kan enkelt bestilles via Ving